Ige [Ordet]

okt 3, 2022 by

Ige [Ordet]

Mit jelent valójában az Ige? Miről szól valójában Carl Dreyer komor és nehéz mesterműve, amit egy lutheránus lelkész, Kaj Munk színműve alapján készített? A hitről, persze. Erről beszélnek állandóan a szereplők, a saját hitükről és a másik emberéről. De tényleg erről beszélnek? Az összes párbeszédből kiérződik a pózolás és a tettetés, az, hogy a szereplők nem mondanak el mindent. Sok vallásos érvelés és vita van a filmben, azonban mégis, a valódi kérdések és érvek a karakterek viselkedése mögött keresendőek, különösen a nyitottság, és a nyitottság hiánya mások felé, de kiváltképpen a Más felé…

A hitet nem lehet akarni; mint a betegség, befurakszik vagy lecsap; senki sem tud neki parancsolni; és abszurdum volna vágyni rá, ha valaki nem erre rendeltetett.

Keresd Istent, magáért Istenért. A legfelemelőbb észlelés érezni őt, mint boldogságot, amely a te végtelen mélységedből tör elő. Ne sóvárogj látomások, szellemi jelenségek vagy izgalmas tapasztalatok után. Az Isten felé vezető ösvény nem cirkusz.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..


Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı