NÁZÁRETI MÁRIA 1 RÉSZ

Sze 24, 2022 by

NÁZÁRETI MÁRIA 1 RÉSZ

A két részes film Szűz Mária történetére összpontosít, összefonódva Mária Magdolnáéval. Háttere a 2000 évvel ezelőtti Palesztina. Tehát két különböző nőt hasonlítanak össze, akiket egyesít a Jézus iránti szeretet: Mária, a bűn nélküli nő, akivel minden kezdődött, és Magdolna, a hét démon asszonya, akik először látják Jézust feltámadni. A forgatókönyv története az Angyali üdvözlettel kezdődik. Tekintettel arra, hogy a főszereplő életének és gondolatainak rekonstruálására kevés kanonikus forrás állt a rendező, Giacomo Campiotti és a forgatókönyvíró, Francesco Arlanch számára, így széles körű narratív szabadságot élveztek, miközben hűek maradtak ahhoz a képhez, amelyet az egyház, vagy akár a köztudat Jézus anyjának tulajdonított. Valójában Mária kedves, érzékeny, nagylelkű nő, ám nincs elhatározás vagy erő nélkül.

A szerzők képzeletében Máriát egyesíti erős barátsága Magdolnával is, akire mindenki úgy emlékszik, hogy Jézus közbenjárásának köszönhetően menekült meg házasságtörés miatt kiszabott megkövezése elől, és aki ezen epizód után az egyik leghűségesebb követője lett. A két lány életútja, mint várható volt, hamarosan kettéválik: az egyiknek szembe kell néznie az anyasággal és a házassággal, mivel József sokat vonakodik, a másik elfogadja az udvari élet csábítását, hogy a becstelen Heródiás követője legyen.

Mária családi ügyei, az anya és a feleség szorongása összefonódik Izrael népének történetével és a Római Birodalom igájából való kiszabadulás kísérletével. Állandóan frusztráció a gyönyörű királynő, akinek Magdolna hamarosan hatékony passzív eszköze lesz.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı