Jeanne d’Arc

okt 8, 2022 by

Jeanne d’Arc

A XV. századi Franciaországban a káosz az úr: a legnagyobb várakat és városokat elfoglalták az angolok, az országnak nincs királya, és a francia lovagok minden esély és különösebb meggyőződés nélkül próbálgatják a lehetetlent: megállítani a világ legnagyobb, legerősebb és legönteltebb hadseregét. Franciaországon már csak a csoda segíthet. És a csoda el is jön: Jeanne-nak hívják, 16 éves, gyönyörű és víziók vezetik. A semmiből bukkan elő, és pillanatok alatt megfordítja a világtörténelmet. Csatákat és háborút nyer, végül pedig visszafoglalja az angoloktól Orléans-t. Rövid hajjal, páncélban, lóháton harcol – a harcedzett lovagok egyenrangú társa a kegyetlen és véres férfivilágban. De sikerei csak a katonák körében teszik népszerűvé: Jeanne téved, ha azt hiszi, látomásai mindig, minden ellenfelével szemben jó tanácsot adnak neki… Mi újat lehetne még Szent Johannáról, ismertebb nevén Jeanne d’Arc-ról elmondani, amit a róla eddig tucatnyi film ne mondott volna el?

Filmjének mondanivalója leginkább az, hogy mit tehet egy egyszerű lány, ha olyan események forgatagába kerül, amelyeket ő maga sem ért teljesen, amelyek számára sokszor átláthatatlanok, és olyan szerepbe kényszerül, amelynek egyáltalán nem biztos, hogy valaha is megfelelhet.

Már nem tudja, tényleg isteni küldetést tölt-e be, és hogy tényleg ő a hírvivő – ez is a film alcíme. Ezekről a kételyekről szól a film, illetve ezekről is, mert ha az ember nem nagyon akar moralizálni, akkor leginkább véres csatákról, sötét udvari cselszövésekről és gyönyörű, ártatlan lányról a százéves háború forgatagában.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı