Child Jesus: 1. rész

Sze 18, 2022 by

Child Jesus: 1. rész

A gyermek, akit Jézusnak hívtak »–› Betlehemben Heródes király egy jóslat beteljesedésétől félvén megölet minden három év alatti gyermeket. De azt, aki jászolban született és üdvözlésére 3 király is megjelent, nem találja a gyilkos parancs. A gyermekkel, akit Jézusnak hívnak, József és Mária egy Egyiptom és Palesztina határán lévő kis faluba menekül. Itt találnak menedékre hét éven át. A gyermek Jézus éli az iskolás gyermekek mindennapos életét, betűvetést tanul, parittyát dob, elkószál, s mert minden érdekli, megfeledkezik az időről. Az idő az, ami furcsa látomásokat tár elébe, mintha ismerné azokat az embereket, azokat a helyeket, melyek képzeletében megjelennek. Heródes király katonáját, Sefirt, hét év multán sem hagyja nyugodni a jóslat. A család nyomára bukkan, s ismét megpróbálja a gyermeket megöletni. József, Máriával és Jézussal Alexandriába menekül. Sefir itt is rájuk talál, s ármánykodása következtében már csak Mária és a gyermek tudja a menekülést folytatni Palesztina felé.

1.rész»–›A várakozás című epizód “A gyermek, akit Jézusnak hívtak” című olasz filmtrilógia nagysikerű darabja.

A film Jézus családjának az Egyiptomból való visszatérését követő éveket mutatja be. Jézus már ekkor kitűnik kortársai közül különleges képességeivel és emberségével. József jeruzsálemi iskolában szeretné taníttatni gyermekét, ezért a fiúval együtt Jeruzsálembe utazik. A helyek, amelyeket a gyermek Jézus meglátogat és a személyek, akikkel találkozik, látomásokat hoznak számára elkövetkező életéről, a reá váró feladatokról és a Húsvét körüli eseményekről. Így Jézus egyre inkább megérti küldetésének valódi lényegét.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı