Ennyi csak?

aug 24, 2022 by

Ennyi csak?

>Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Ha nem látlak a szívemmel, s te engem, remény sincs rá, hogy megértsük egymást. Ez minden párkapcsolati probléma és “beszéljük meg” terápia végső igazsága és legnagyobb gondja. Csak azt érted meg, akit szeretsz. A szeretet – mondja Pál apostol – mindent elfedez. Egy idő után nem is igen látod, hogy ilyen ugrálós, ugatós kutyád van, a szomszédok figyelmeztetnek rá – a te szemed “elfedezi”, hogy milyen kutya ez: mert szereted, és ez mindent felülír. De ha ez a tekintet hiányzik egy párkapcsolatból…

– vagyis a szív tekintete -, akkor nincs ami “felülírja” a másik hibáit. Akkor jön a kívánságlista: Ne hamuzd le a szőnyeget! Ne cigarettázz!

  1. Ki szívét osztja szét Kormorán

Légy figyelmesebb, udvariasabb! Osszuk be, ki mosogat, ki megy a gyerekért! Ne bámuld állandóan a televíziót! Néha hallgasd meg, mit mondok neked! Minden hiába. Mindent megtehet a másik, ha nem szereted, hiába, és ha ő nem szeret, akkor is hiába. Ha nem a szív szemével látjátok egymást, minden hiába. Fölösleges minden lélektani trükk, szolgálati szabályzat, nevelés, kérés, könyörgés, parancs, jóakarat, igyekezet.

A lényeget semmi sem tudja pótolni. A lényeg pedig mindent pótol. Sok éven át porszívózod a lehamuzott szőnyeget, bosszúsan és morogva ugyan, de mégis… Ha szeretsz az élet dolgain gondolkodni, még azt is figyeld meg, hogy mindig a lényeg van meg először, s csak utána a részletek. Hiába stimmelnek a részletek: abból a lényeg sohasem áll össze! Szeress! Szeressen! Ennyi lenne csak? Éljünk úgy, hogy egyszer majd megoldódik, és ne tegyünk semmit, viseljük el?


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı