Legyen célod!

aug 6, 2022 by

Legyen célod!

Minél több dolog változik, annál több marad ugyanaz. Nem tudom ki volt az, aki először mondta ezt, de ebben a percben ez az a mondat, ami megmagyarázza a legnagyobb hibámat. Szeretek! Képtelen vagyok megváltozni! Ez az Én életcélom, ilyennek maradni! Nem akarok megváltozni, ameddig csak lehet, ilyen akarok maradni, mert ettől jobban érzem magam. Neked is legyen egy cél az életedben, ne a négy fal között üldögélve bámulj kifelé az ablakon azt várva, hogy egyszer majd bekopog a boldogság. Amíg Te odabent ücsörögsz, a világ odakint megy tovább, még akkor is, ha Neked úgy tűnik, hogy számodra örökre megállt az idő. Milyen módon találhatod meg életcélodat? A A Bibliát említem példaként, mely egyértelműen elénk tárja, hogy mi legyen az életcélunk. A világ legbölcsebb emberének tartott Salamon rájött, hogy az élet hiábavalóság, ha csak ennek a világnak élünk. Ezekkel a szavakkal fejezi be a Prédikátor könyvét:

„Mindezt hallva a végső tanulság ez: Féld Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez minden embernek kötelessége! Mert Isten megítél minden tettet, minden titkolt dolgot, akár jó, akár rossz az.”

Salamon szerint az élet arról szól, hogy gondolatainkkal és életünkkel Istent tiszteljük, és így tartsuk meg parancsolatait, mert egy nap majd ítéletre elé kell állnunk. Életünk egyik célja, hogy Istent féljük és neki engedelmeskedjünk. Életcélunk egy másik része az, hogy a megfelelő perspektívában szemléljük magát az életet. A csupán erre az életre összpontosító emberekkel ellentétben Dávid király az eljövendő életben kereste megelégedését. „Én pedig meglátom orcádat, mint igaz ember, öröm tölt el, ha meglátlak, amikor fölébredek”- mondta. Dávid számára a teljes megelégedés majd akkor jön el, amikor arra ébred, hogy meglátja Isten arcát és a Hozzá való hasonlóságát. Isten eredeti teremtése fényében életünk célja az, hogy Istent dicsőítsük és élvezzük a vele való közösséget, másokkal is jó kapcsolatban legyünk, és dolgozzunk. A bűnbeesés miatt azonban az ember Istennel való közössége megszakadt, a másokkal való kapcsolata beszennyeződött, a munka frusztrálóvá vált, az ember pedig csak az uralom látszatára képes a természet felett.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.