Egy élet Afrikáért

Júl 16, 2022 by

Egy élet Afrikáért

Egy élet Afrikáért és az emberiségért. Albert Schweitzer élete, munkássága és nézetei példaértékűek a mai magyar társadalom számára. Annak a „modern” Magyarországnak, ahol urambátyámozás folyik, sűrű a mutyi, lenézik a kicsit, és egyébként is dögöljön meg a szomszéd tehene. Azok részére pedig, akik még hisznek a változásban, legyen az Egy élet Afrikáért szellemi mentőöv, hogy lehet és megéri másként is. A film a Nobel-békedíjas orvos, teológus, lelkész, filozófus, orgonaművész, tanár élettörténetét járja végig. Az élet tisztelete filozófiája vitte el Gabonba s alapította meg őserdei kórházát.

Ingázott Európa és Afrika között, hogy hírét vigye az emberi szenvedésnek és szükségnek. Az Egyesült Államokban koncertek és előadások révén adományokat gyűjtött Lambaréné számára.

Ám amíg eleinte nagyvonalúsággal, később ármánnyal szembesült. Ellenségei rágalmazó hadjáratba kezdtek, a kórház pedig a bezárást fenyegette.

A “Nagy Fehér Orvos”, ahogy Gabonban nevezték, 1965. szeptember 4-én hunyt el. Leprások ásták meg a sírját, gyalulatlan fakoporsóban helyezték a sírba, a lepratelep gyermekkórusának éneke kísérte utolsó útjára. Kórháza területén temették el, sírján egyszerű fakereszten csak ennyi áll: Albert Schweitzer.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.