A sötétség szentje

Sze 18, 2021 by

A sötétség szentje

Kalkuttai Boldog Teréz, közismert nevén Teréz anya albán, pontosabban a mai Albániában és Macedóniában is kisebbségben élő aromán nemzetiséghez tartozó, római katolikus apáca, a Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend alapítója, a Nobel-békedíj (1979) és számos magas kitüntetés tulajdonosa, aki Kalkutta szegényei között végzett áldozatos munkájával az egész emberiség elismerését kiváltotta. A 100. évfordulóra készült portréfilm annak a titoknak jár után, vajon mi rejlik Teréz anya mosolya mögött, aki a “Sötétség szentjének” nevezi magát életrajzában, melynek címe: “Légy a világosságom”. Teréz anya gyötrődése, kételyei egész életében abból fakadtak, hogy vajon tud-e segíteni a világ nyomorultjain, vajon tudja-e közvetíteni Isten szeretetét az egész világnak, miközben ő maga nagyon magányos.


Mosoly mögé rejti fájdalmát. Ez lesz a “védjegye”. Minél közelebb kerülünk Istenhez, annál inkább érezzük a végtelen messzeséget – a világi dolgok fölött álló legnagyobb rejtélyt.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.