A szegények szolgálója 1.

okt 26, 2020 by

A szegények szolgálója 1.

„Teréz Anya – A szegények szolgálója 1.” A modern kor egyik legnépszerűbb szerzetesének – Teréz anyának, akit a Szegények Anyjának is neveznek – áldozatos életét mutatja be a film. Teréz anya erős hite és csodálatos élete fontos üzenetet hordoz az önfeláldozásról, a kitartásról, a hit erejéről és az élet értelméről… „A szent szót hallva sok-sok évszázaddal ezelőtt éltekre asszociálunk, és csodás cselekedetekre, nemes tettekre, illetve mélyen vallásos életre, melyek a szentté avatás alapjául szolgáltak. Pedig a mi életünkben, a 20. század végén is élt velünk egy évtizedben egy: Kalkuttai Szent Teréz, azaz Teréz anya. Ferenc pápa avatta szentté 2016-ban.

Isten kegyelméből sok különféle ember számára vált útmutatóvá, hogy megtalálják a Krisztusban való életet, az igazi szabadságot. Evangélikus lelkipásztorként hosszú élete során megjárt nagy magasságokat és a szenvedés nagy mélységeit is.

Teréz anya rászorulókért végzett munkáján felül csodás cselekedeteivel is érdemesnek találtatott a szentté avatásra. Több olyan gyógyulást is jegyeznek ugyanis, mely hozzá köthető, akkor is, ha mindig akadnak kételkedők, ahogy hívek is. Teréz anyát az egész világon szerették és elismerték, de érték támadások is. Sokan állították, a nővérek nem adtak kellően felkészült és orvosilag is elfogadható ellátást, olykor többet ártott, mint használt munkájuk. Erre egyértelmű bizonyíték nincs. Azzal is támadták, hogy a halálos ágyukon sokakat megkereszteltek, akik nem feltétlenül voltak tudatában annak, mit is jelent, amire gyenge állapotukban rábólintottak.

A legnagyobb kritika azinban azért érte, mert az apáca véleménye az volt, hogy a szenvedés nemesít, és sokszor a hozzá fordulók azért nem látta el megfelelően, mert azt szerette volna, ha ezáltal fejlődnek. Teréz anyát és rendjét még azzal is vádolták, hogy a befolyó pénzadományokat nem mindig, vagy nem olyan arányban fordították jótékonyságra, ahogyan azt eredetileg kellett volna.

Teréz anya, akinek az élete egy átlagos család gyermekeként indult, és segítő szándékától vezérelve nagyon messzire jutott, óriási befolyásra tett szert, amivel pedig szép számmal szerezhetett irigyeket. Nevét és erejét nemes célok elérésére fordította kezdettől fogva. Nem a maga örömére szerezte ismertségét, hanem tettei által, és jó célokért ment előre. Nobel-díjával 6 ezer dollárt kapott, azt mind Kalkutta szegényeinek adta”.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı