Szent Patrik

okt 23, 2018 by

Szent Patrik

Patrick, a fiatal keresztény hívő hat év rabszolgaság után megszökik. Apja azonban nem is sejti, hogy fia, akinek több isteni látomása is volt, teljes mértékben a hitének kívánja szentelni az életét. Apja legnagyobb bánatára Patrick vissza akar térni Írországba, hogy véget vessen az elszaporodó véráldozatoknak. Kolostorba vonul, hogy papnak tanuljon, ám őszinte hitével és elszántságával kivívja a befolyásos egyházi urak, különösen Quentin püspök haragját, akinek nem tetszik, hogy Patrick egyedül is sikert ért el a pogány Írországban… “Ki volt Szent Patrik? Szent Patrik egy keresztény térítő volt, akit leggyakrabban Írország védőszentjeként vagy Írország apostolaként tisztelnek, jóllehet ezt a címet Írországi Szent Brigitta és Szent Kolumba is megkapták. Két hiteles levél is fennmaradt tőle, amikből az életére vonatkozó adatok kikövetkeztethetőek.


Körülbelül 16 éves korában hazájában ír portyázók fogták el, és rabszolgának Írországba vitték magukkal. Itt hat évet élt, majd megszökött, és visszatért családjához. Miután felvették az egyházba, felszentelt püspökként tért vissza Írország nyugati és északi vidékeire, azonban kevéssé ismertek itteni működési helyei. Már a hetedik században Írország védőszentjeként tisztelték. Egy széleskörűen elterjedt magyarázat szerint az ötödik század második felében tevékenykedett misszionáriusként Írországban. Szent Patrik napját halálának napján, március 17-én ünneplik.

untitled

untitled

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı