Te tudod Uram!

Már 14, 2016 by

Te tudod Uram!

Az emberek magukban bízva és önmagukra támaszkodva élik az életüket. Aki nincs tisztában azzal, hogy valójában milyen is az ő mivolta, az a saját buzgóságával és jó szívével szolgálja Istent. Ha viszont hirtelen akadályba ütközik, azonnal összeomlik. Nem abban kellene reménykednünk, hogy mi mennyire ügyesek vagyunk, hanem abban, hogy minden az Úr kezében van. Isten megvonja az irgalmasságát attól, aki önmagában bízik. De ha az Úr esdeklő kegyességét és irgalmasságát nem élvezhetjük, akkor ki lenne képes szolgálni az Urat, és ki tudna az Úr útján járni? Péter arra vágyott, hogy teljes szívvel és buzgósággal követhesse az Urat. Egy napon Jézus azt mondta, hogy hamarosan meg fogják őt feszíteni, a tanítványok pedig el fogják hagyni őt. Ekkor Péter – hogy bizonyítsa, milyen buzgó – hirtelen azt mondta: Ha meg is kell Veled halnom, meg nem tagadlak Téged, és Teveled kész vagyok mond tömlöcbe, mind halálba menni.

[mp3player width=250 height=360 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=amaro.xml]

Erre Jézus azt mondta neki, hogy még azon az éjszakán háromszor meg fogja őt tagadni Péter, mielőtt a kakas kétszer szólana. Péter nem tudta elfogadni Jézus szavait. Ám azon az éjszakán, amikor Jézust elfogták, Péter egy szolgálólány előtt megtagadta és átkozta Jézust. Miután háromszor megtagadta őt, majd hallotta a kakas hangját, keserves sírással elment. Egész biztos, hogy a keresztre feszítés előtt Jézus elmondta a tanítványainak, hogy harmadnapon fel fog támadni, ám Péter nem hitt Jézus feltámadásában. Miután megtagadta Jézust, azzal indította útnak a többi tanítványt, hogy ő maga halászni megy. De azon a napon egyetlen halat sem fogott, éppen úgy, mint amikor először találkozott Jézussal. Ekkor az Úr újra odament ahhoz a Péterhez, aki minden tekintetben kudarcot vallott.

A tanítványok nem ismerték fel Jézust, de amikor Jézus szavára hallgatva a hajó jobb oldalánál kivetették a hálót, és rengeteg halat fogtak, felismerték Őt. Az Úr nem ezt mondta Péternek: “Ugyan miféle szeretet az, hogy átkozol és háromszor is megtagadsz engem? Az lenne a te szereteted, hogy nem várod meg a feltámadásomat, inkább elmész halat fogni?” Jézus háromszor tette fel ugyanazt a kérdést, Péter pedig háromszor mondta: “Te tudod Uram, hogy én szeretlek Téged.” Te mit válaszolnál, ha Jézus ma megkérdezné Tőled: “Szeretsz engem?” Nem sokan vannak, akik bátran Úgy válaszolnának: “Igen Uram, szeretlek.” A legtöbben azt felelnék: “Én nem szeretem az Urat, én sokkal jobban szeretem a testemet és ezt a világot.” Péter nem az az ember volt, aki képes lett volna azt mondani Jézusnak: “Uram, szeretlek Téged.” – de mivel ezt mondta, így láthatjuk, hogy Péter megismerte az Úr gondviselését, és a hit útját.

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.