Ábrahám

aug 31, 2015 by

Ábrahám

A Biblia – A teljes gyűjtemény; 2. – Ábrahám: »–› Ki volt Ábrahám? Ábrahámnak gazdag, eseménydús élete volt, de a nehézségek sem kerülték el. Ábrahám Ur városában élt, mikor Isten azt mondta neki, hogy hagyja el szülőföldjét, és menjen arra a földre, melyet mutat neki. Ábrahám és Sára engedelmeskedtek, noha nem ismertek minden részletet, például nem tudták, hová mennek, és hogy miért kéri ezt tőlük Isten. Végül Kánaán földjén telepedtek le. Életük végéig sátorban laktak, jövevényként. Ábrahámnak és Sárának még nem volt gyermekük, mikor Isten azt ígérte, hogy Ábrahámot nagy nemzetté teszi. Azt is hozzátette, hogy a föld minden családja áldást nyer Ábrahám által. Az örökkévaló később megerősítette az ígéretét. Azt mondta Ábrahámnak, hogy a leszármazottai olyan sokan lesznek, mint ahány csillag van az égen. Ábrahám 99, Sára pedig közel 90 éves volt, amikor Isten azt ígérte nekik, hogy fiuk fog születni. Emberi szemszögből ez elképzelhetetlen volt, ám hamar megtapasztalták, hogy Istennek semmi sem lehetetlen.


Egy évvel később a 100 éves Ábrahámnak fia született, akit Izsáknak nevezett el. Isten kijelentette, hogy Izsák által az emberiség nagy áldásokban részesül. Évekkel később Isten különös kéréssel fordult Ábrahámhoz. Arra kérte, hogy áldozza fel szeretett fiát, Izsákot, noha Izsáknak még nem volt felesége és gyermeke. Ábrahámnak kétségkívül nagyon fájt, hogy elveszíti a fiát, ennek ellenére kész volt eleget tenni Isten kérésének. Szilárdan hitt abban, hogy ha szükséges, Isten fel tudja támasztani Izsákot, hogy teljesítse az ígéretét. Abban a pillanatban, mikor Ábrahám arra készült, hogy feláldozza a fiát, Isten közbelépett, hogy megkímélje Izsák életét.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.