Genezis

aug 29, 2015 by

Genezis

496ce623df4c3A6866AA Biblia – A teljes gyűjtemény; 1 – Genezis: A teremtés és az özönvíz »–› A Föld, a víz és a szárazföld, az ember, a férfi és a nő teremtésének ősi történetét elevenítik meg e film költõi szépségû képsorai. Egy vén nomád pásztor valahol a pusztában egyszerû szavakkal mesél a tüzet körülülõ gyermekeknek Ádámról és Éváról, a tudás fájáról, az Édenkertbõl való kiûzetésrõl, Káin bűnérõl, Noé bárkájának történetérõl, s legvégül a szivárványról, mely megpecsételi az Isten emberrel kötött szövetségét. Meséje a felelősségről is szól, mellyel az ember tartozik a Föld minden élőlényéért, hiszen a Mindenható az embert rendelte valamennyi teremtmény urául. A teremtett világ: folyók, hegyek, sivatagok, tengerek csodálatos képeit végigkíséri a zene és az emberi énekhang, kifejezve az ember és a természet harmonikus, ősi egységét… A hittudósok jelentős része nem fogadja el a Szentírás tanúságtételét arról, hogy az egykori özönvíz globális volt; ehelyett helyi jellegű áradásnak tartják azt, amely szerintük az emberiség mezopotámiai bölcsőjére korlátozódott és legfeljebb a Kaspi-medencéig terjedt. Noé történetét pedig egy tanító történetként fogadják el.


A Biblia tanúságtétele és több más földtani vizsgálatokat végző hívő tudós kutatása viszont azt igazolja, hogy ténylegesen volt özönvíz, és az az egész Földünkre kiterjedt. A Biblia belső kronológiája szerint az özönvíz a teremtést követően kb. az 1656-dik esztendőben történt, ez az i.e. a 2300-as évekre tehető. Természetesen, hogy ha a mai hegyláncokat és magas hegycsúcsokat vesszük számításba, akkor eléggé elképzelhetetlennek tűnik akkora vízmennyiség, mint amit a Teremtés könyvében olvasunk: „Végül igen elhatalmasodtak a vizek a föld felett, és elborítottak minden magas hegyet az egész ég alatt: tizenöt könyökkel volt magasabb a víz, mint a hegyek, amelyeket elborított.” Azonban az özönvíz tényének a leírásához csak részben hagyatkozhatunk a mai földtani és természeti viszonyokra, ugyanis a Biblia szerint az özönvíz előtt más volt a Földünkön az éghajlat, más volt a Föld légköre, és teljesen mások voltak az élettani viszonyok is. A Teremtés könyve írja, hogy az özönvíz előtt nem voltak évszakok és eső sem esett, hanem a Földet egy egyenletes pára burok vette körül: „pára szállott fel a földről, és megnedvesítette a föld egész színét.” Az évszakok megjelenéséről csak az özönvizet követően olvashatunk a Szentírásban. Written by Nabucco

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı