Isten Fia ‘Hun’

jan 3, 2015 by

Isten Fia ‘Hun’

Son of God: “Szinkronizált változat” [2014]: A Krisztus életét feldolgozó filmben nincsenek sztárok. Jézust egy portugál színész, Diogo Morgado alakítja, aki szerint a történet a legfontosabb. „Ha Jézus üzenete a szeretet, a remény, a könyörületesség, és én ha ezt közelebb tudtam hozni, akkor boldog vagyok” – nyilatkozta. Máriát maga az alkotó, Roma Downey játssza nagy alázattal:„Megható volt a szerepet megformálni, hiszen Mária egyszerre Isten fiának anyja és az az egyszerű asszony, aki elfogadta fia rendkívüliségét”. Az alkotók nem a hagyományos marketinget választották, alig hirdettek. Mark Burnett és Roma Downey járta az országot, felkereste a katolikus közösségeket és a nagy protestáns egyházakat. A filmet bemutatták a washingtoni nemzeti imareggelin is. Nem egyszerű filmként, hanem a keresztény hit, a krisztusi szeretet közvetítőjeként akarják eladni a produkciót.


Különösen a vallásos déli államokban mozdultak meg az emberek, vették elővételben a jegyeket. Az egyházak kibérelték a nagy mozipalotákat, és buszokkal viszik a nézőket a filmre. „Izgatottan várjuk Krisztus visszatérését a filmvászonra, és meg fogjuk tölteni a mozikat. Azt szeretném, ha minden vallási vezető csatlakozna hozzánk: vagy béreljük ki az egész mozit, vagy egy vetítést. Itt az idő, hogy ott legyünk. Ritka alkalom, hogy Krisztus történetét a tömegkultúrába elvigyük” – mondta Rick Warren protestáns lelkész.

Utoljára ilyen megmozdulás a krisztusi szenvedést megfilmesítő Passiónál, Mel Gibson filmjénél volt tíz évvel ezelőtt. Igaz, akkor, a botrányok nyomán, nemzeti diskurzus vette körül az alkotást; a vita egyaránt szólt antiszemitizmusról, a zsidók elleni vérvádról, a megváltás kiterjesztéséről. Mel Gibsonnak sokan a mai napig nem tudnak megbocsátani a filmért.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı