Bajnokok szíve

okt 15, 2014 by

Bajnokok szíve

A filmben találkozunk olyan férfi és női sportolókkal, akik arra hívják fel a figyelmünket, hogy a sport is lehet az a hely ahol találkozhatunk, és együtt lehetünk Krisztussal. A szocsi téli olimpia és a világbajnokság Brazíliában: 2014-ben ezek a sportesemények rendelkeztek globális vonzással, amelyek emberek millióinak jelentették a szenvedélyt, szerte a világon. Egyeseknek a jólétet jelentette, mások számára egy eszközt a társadalmi reklámhoz. A sport univerzális nyelv, amely összegyűjt minden generációt, minden kultúrát és minden vallást. (Jegyzet): Emlékezetes volt a 2002-es futball-világbajnokság díjátadó ünnepsége, ahol több brazil labdarúgó a figyelmet Jézus Krisztusra felhívó pólót viselt. A meccs lefújása után többen is látványosan imádkoztak. A történtek hátterét a Brazíliában zajló vallási reneszánszban kell keresni.

Amikor a lefújták a vb-döntőt, nemcsak terhek szakadtak le a játékosokról, hanem álarcok is. A kamerák előtt sírtak és nevettek, táncoltak és bánkódtak, ünnepeltek és temették a reményt azok, akik eleve sokak bálványai.

A közvetítés magyar kommentátora külön felhívta figyelmünket arra, milyen felemelő az önfeledt közelképek sora – s valóban az. Amikor előbb három brazil játékos egymás kezét fogva s a gyepre könnyek között leborulva imádkozott, vagy a kapus a gólvonalon arany– sárga–zöldbe burkolózva, kesztyűs kezét az ég felé terjesztve láthatóan hálát adott, nem csak a gólokat, de a saját dicsőségét is maga hárítva el, a szpíker kicsit habozott, majd azt mondta, hogy Brazília egy vallásos ország, és játékosai duplán is azok. A brazilok eközben a pálya közepén mind térdre estek. Az egész Seleção – úgy, ahogy volt, kísérőstől, gyúróstól és vezetőedzőstől – egy felirat tanúsága szerint Istennek adott hálát a győzelemért.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.