Mongol

nov 17, 2013 by

Mongol

[2007]: A film a fiatal Temüdzsin viszontagságos életét mutatja be, miként lesz az egykori kán fiából előbb szegény rabszolga, majd kiváló harcos, és hogyan sikerül hosszas küzdelmek árán az addig egymás ellen harcoló mongol törzseket összefognia. Temüdzsin apjával, Jiszügejjel kilenc éves korában elindul, hogy mongol szokások szerint arát válasszanak neki. Útban a merkitek felé találkozik Börtével, aki megmondja Temüdzsinnek, hogy örülne, ha őt választaná és a fiatal fiú úgy is tesz. Hazafelé úton egy ellenséges törzs megmérgezi Jiszügejt, aki halála előtt Temüdzsinre hagyja a kánságot. A nemzetség tagjai viszont gyengének ítélik az özvegyet és árván maradt gyermekét, így magukra hagyják őket. A család innentől nagy szegénységben él, éheznek és egykori nemzetségük sorozatosan megalázza őket, Temüdzsint pedig rabszolgaként tartják. A fiú többször megszökik, egy ilyen alkalommal a fagyhalál elől menekíti meg a hasonló korú Dzsamuka, akit Temüdzsin hálából vértestvérévé fogad.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

A filmben a főszerepet a japán Tadanobu Asanora bízták, aki a szerephez megtanulta a szöveget mongolul. Ezt a mongol nézők élesen kritizálták, mivel erős akcentussal beszél a filmben. Temüdzsin fogadott testvérét egy kínai színész Sun Honglei alakítja, aki ugyancsak megtanulta a mongol szöveget. A kán feleségét, Börtét viszont az eddig ismeretlen mongol színésznő, Kulan Csulún alakítja. A három szereplő fiatalkori szerepét mongol gyerekszínészek játsszák.

Tudd, hogy lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.