56 Drops of Blood

okt 24, 2013 by

56 Drops of Blood

[56 csepp vér]: A kerettörténetben Lőrinc atya önmagával, pontosabban az allegorikusan megjelenített, Alföldi Róbert által megformált lelkiismeretével viaskodik. A Kaszás Attila által alakított pap visszaemlékezik arra a tragikus eseményre, amelyet nem tudott megakadályozni. Az eseménysor 1956. október 22-én indul. A vidéki, isten háta mögötti településen a kitelepített szülők kamasz gyermekei állandóan összecsapnak a helyi államvédelmi hatóság embereivel. A legutóbbi fegyveres incidens után a parancsnok nagyon megharagszik. Az orosz tanácsadó csak olajat önt a tűzre azzal, hogy másnapra születésnapi partit rendez lánya, a tizenhat éves Szvetlána tiszteletére. A rendezvény nyilvános, így fönnáll a lehetősége annak, hogy az ávós és a kitelepített fiatalok újra összecsapnak. Lőrinc barát érzi a veszélyt, de hiába próbálja jobb belátásra bírni a szovjet helynököt.

Az expozíció igencsak kellemetlen helyzetbe hozza a nem teljes történelmi tudatlanságban szenvedő nézőt. Hogy is volt ez az 50-es években? Mi is történt a kitelepítettekkel, mi volt az ÁVO? A későbbiekben pedig fölvillan a história árnyalt bemutatásának igénye is: mind a két oldalon voltak jó és rossz emberek. Mi több, a történelem a felelős azért, mert a két fiatal nem lehet egymásé…

Az 56 csepp vér címû rockmusicalt nem mindennapi alkotógárda készítette. Pintér Tamás ötlete, Mihály Tamás zenéje, Horváth Péter darabja és dalszövegei, valamint Réz András és Bokor Attila forgatókönyve együtt a siker garanciája.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.