Padre Speranza

okt 7, 2013 by

Padre Speranza

Atyai pofonosztó [2002]: Hope atya különös pap, nem tartja be a szabályokat és képtelen tisztelni az egyházi hierarchiát. Ezért aztán nem csoda, ha feljebbvalói egy délolasz kisvárosba száműzik. De ő a nevelőintézetben is keményen dolgozik, mindent elkövet, hogy vigaszt, reményt, példaképet adjon a csellengő, talajt vesztett, elfelejtett gyerekeknek. Amikor azonban az intézet egyik lakóját megölik, egy másik gyereket, a 16 éves Nicót vádolják meg a szörnyű tett elkövetésével. De az atya tudja, hogy nem a gyermek a bűnös… Carlo Pedersoli közismert nevén: Bud Spencer, olasz úszó, vízilabdázó; színész, akit a nézők leginkább a Piedone-filmekből, spagettiwesternekből és a Terence Hill-lel közös filmjeiből ismernek. Bár már korábban is szerepelt filmekben – első (szöveg nélküli) szerepe Nero császár testőre volt Mervyn LeRoy Quo vadis című filmjében 1951-ben –, csak első tengeren túli szerződése bírta rá, hogy felhagyjon sportolói pályafutásával és költözzön át Amerikába

A Bud-ot, az egyik kedvenc sörmárkája neveként vette fel, a Spencer név pedig kedvenc színészére, Spencer Tracy-re utal. Állítólag mókásnak találta, hogy termete ellenére „bud” (rügy) néven hívják. Itt ismerkedett meg Terence Hill-lel is, és derült ki az is, hogy Olaszországban már egyszer szerepeltek együtt az 1959-es Hannibal című filmben, akkor még mindketten az eredeti nevükön. Mivel közös jelenetük nem volt, így nem valószínű, hogy akkor találkoztak. 1967-től 1985-ig nem kevesebb, mint tizenhét filmben szerepeltek együtt, mely számára is meghozta a sikert és az elismerést, valamint legendává emelte a párosukat.

A filmet csak ebben a méretben tudod megnézni. Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.