A két szerzetes

okt 5, 2013 by

A két szerzetes

A Fordítsd oda a másik orcád is!, más néven Morcos misszionáriusok brit-spanyol közreműködéssel készült olasz-francia filmvígjáték Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével, Franco Rossi rendezésében. Ez a páros egyetlen olyan filmje, amely nem is a Vadnyugaton és nem is a modern korban játszódik. Pedro de Leone atya és barátja hittérítő misszionáriusokként dolgoznak a karibi szigetvilágban. A hittérítés mellett azonban különféle árukkal üzletelnek, hogy némi mellékesre is szert tegyenek. Nem csoda, hogy ebbéli tevékenységükkel kivívják a konkurencia haragját, amely nem csak békés eszközökkel kívánja megtörni üzleti gyarapodásukat. Így a két misszionáriusnak hamarosan sok pofont kell kiosztania… A film Magyarországon kétféle változatban ismert, nemcsak a szinkron, de a filmek időtartama is más, előfordul, hogy bizonyos jelenetek eltérnek (vagyis eredetileg is kétféleképpen forgatták). Az egyetlen Bud Spencer–Terence Hill film, amelynek mindkét szinkronváltozatában Bujtor István és Újréti László a magyar hangok.

Morcos misszionáriusok, leginkább arról ismerhető meg, hogy a Terence Hill által alakított szereplőt J. atyának hívják, valamint a palackposta úgy jut el Pedro atyához, hogy egy gyerek odanyújtja neki. Fordítsd oda a másik orcád is! Terence Hill G. atya néven szerepel, a palackpostát pedig a parton ülő Pedro atyához sodorja a tenger.

A filmet csak ebben a méretben tudod megnézni. Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.