Corelli kapitány

Sze 17, 2013 by

Corelli kapitány

Corelli kapitány mandolinja [2001]: Kefalínia időtlenül és elfeledetten magaslik a Jón tenger szikrázó türkizéből, és lakói fenntartás nélkül imádják ezt a földet. A természet cudarul bánt Kefalíniával, dühödt földrengések rázták meg a szigetet, mely csöndes méltósággal viselte sorsát, őrizte hagyományait és mítoszait nemzedékeken át… egészen 1941-ig, amikor egy háború, mely lángba borította a földet, elérte a sziget békés partjait is. Amikor Antonio Corelli és százada megérkezik a szűz szigetre, ott tartózkodásukat úgy fogják fel, mint afféle görög vakációt, ahol a háború csak egy távoli rádióüzenet. Az igéző szépségű fiatalasszony, Pelagia és a többi falusi eleinte neheztel a váratlan vendégekre, de végül az olaszok kedvessége és életszeretete feloldja az ellentéteket, és Pelagia meglátja Corelliben azt az embert, aki valójában benne lakozik, és aki imádja az életet, a zenét, sőt, a lányt is.


Ám a háború elkerülhetetlenül betör Kefalínia idilli partjaira, és örökre felbolygatja az itt lakók és a kényelmesen berendezkedett olaszok nyugalmát. A Pelagia és Antonio közt bimbózó gyöngéd viszony veszélybe kerül. Corelli kapitány szembe találja magát a háború erőszakos valóságával, és rájön, hogy talán örökre el kell hagynia a szigetet, és a nőt, akit szeret.

Úgy szól a fáma, hogy Louis de Berniéres egy Kefalínia szigetén töltött nyaralás alatt kapta az ihletet Corelli kapitány történetének megírására. Az ihlet egy világszerte nagy sikert arató regényt eredményezett, amelyből most hasonló babérokra törő film készült. A közönség kegyeinek elnyeréséhez minden együtt van. A történet helyszíne a legendás Odüsszeusz egykori királyságának egyik festői szigete, Kefalínia. Sokunk megtapasztalhatta már, a görög szigetvilág maga a tiszta romantika, a fehér sziklák, az olajfák zöldje, a valószínűtlen kék tenger, a még kékebb ég, a meghitt kafetérionok kis asztalkáinál elfogyasztott hűsítő nedű, kívánni sem lehet ideálisabb háttért a szerelemhez. Ezt az idilli világot azonban az idők folyamán egymást érték a szörnyűbbnél szörnyűbb tragédiák. Hódítások, földrengések, polgárháborúk, időről időre a vér festette vörösre a békés kéket, fehéret, zöldet. Szülőhelye ez a föld a tragédiának is.

Tudd, hogy lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.