Happy Life

Júl 24, 2013 by

Happy Life

Hajnali félhomály, felébredsz!. Arra gondolsz, milyen jó lenne aludni, csak még egy kicsit, de nemlehet, fel kell kelni. Már majdnem nekilendülsz egy dolgos hétköznapnak, aztán hirtelen eszedbe jut, “juhhéé”, szombat reggel van, és nem is kell felkelned. Apróság, de igazán nagy élmény visszaaludni még egy kicsit. Mint ahogy az is felemelő, amikor ugrálsz a sarkadon és a víz végre kijön a füledből. Vagy amikor egy lyukkal beljebb tudod csatolni az övedet. Vagy a tévét kapcsolgatva belebotlasz egy ezer éve nem látott régi, kedvenc filmbe. Ezek bizony, az élet apró örömei. Azok a felbecsülhetetlen boldogság-morzsák, amelyek sokszor egy egész napodat megédesítik. Nem kerülnek egy filléredbe sem, mégsem adnád őket a világ minden kincséért sem. Apró örömök ezek, amit sokszor nem is veszünk észre.

Figyelj oda az érzelmeidre. Fontos, hogy minél több „titkos fegyvered” legyen, amellyel legyőzheted a rosszkedvet. Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad, egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod. Tégy meg minden jót, ami tőled telik, amilyen eszközzel csak tudod, amilyen módon csak tudod, ahol csak tudod, akivel csak tudod, ameddig csak tudod.

“Vannak balga emberek, akik távcsővel fürkészik a messze jövő láthatárát és sopánkodnak az ott mutatkozó felhőkön, miközben figyelmen kívül hagyják a felettük ragyogó kék eget.”

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.