Kényszerleszállás

Júl 22, 2013 by

Kényszerleszállás

Flight [2012]: A repülés még ma is izgalmas, kalandos, félelmetes dolog. Egy repülőszerencsétlenség pedig olyan téma, ami biztosan behozza a nézőket a moziba. Különösen, ha egy viszonylag szerencsés végződésű katasztrófáról van szó, és egy hős pilótáról, aki csodával határos módon teszi le a gépet. Az ezzel a fedősztorival behúzott nézők viszont csalódni fognak: a Kényszerleszállás nem a repülésről szól, nem egy katasztrófáról, még csak nem is egy hős pilótáról. Hanem a függőségekről. A “hős pilóta” ugyanis ezúttal csak mellékesen pilóta: a fő tulajdonsága az, hogy alkoholista. Az ittas vezetés pedig még közúton is büntetendő – ha pedig lezuhan egy repülő, ott ízekre szednek mindenkit, és a halálesetek meg a kár miatt azonnal ráhúzzák a vizes lepedőt bárkire, aki kicsit is “gyanús”.


Pilótánk, Whip Whitaker elsőre nem kelt sok gyanút, mindenki hősként ünnepli bravúros manőveréért – még a nézőnek sem esik le egyből, hogy nem csak a nagymenőséggel járó lazaságról van itt szó, hanem komoly szenvedélybetegségről. De aztán szaporodnak a jelek, és előbb a néző ismeri fel, hogy baj van, aztán főszereplőnk barátai és ügyvédei is. Whitaker kapitánynak azonban még ekkor sem esik le, mi is a szitu – ahogy az sajnos lenni szokott, az alkoholisták nagyon ritkán ismerik el, hogy ők valóban azok.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.