Te is visszakapod

máj 27, 2013 by

Te is visszakapod

Azt mondják, hogy az emberi szeretet az egyetlen dolog a világon, amiből minél többet osztogat szét az ember, annál több marad neki. Minden problémának, nehézségnek két fogantyúja van. Megfoghatod a félelem fogantyújával vagy a remény fogantyújával. Tisztítsd meg szándékodat, ne a pillanatnyi elvárások és szükségletek vezessenek! Akkor tudsz segíteni, rendelkezésére állni másoknak, ha béke van a szívedben. Világosan kell látnod, hogy mi a feladatod, küldetésed. Legyen minden cselekedeted és tevékenységed ennek megfelelő, és látnod kell, hogy amit teszel, valóban javára szolgál annak, akinek érdekében teszed. Nem elegendő az a szándék, hogy valami „jót” tegyél. Vizsgáld felül, milyen szándékkal teszed ezt, és a valódi szándékaid vezessenek. Valójában akkor tudsz igazán segítségére lenni másoknak, ha „megtisztítod” szándékaidat, azt, hogy mit, mikor és hogyan teszel. Ezáltal világosan látod, mi történik benned és körülötted.

Ha erre képes vagy, sokkal szebb lesz azok élete is, akik fontosak számodra, és a magad is sokkal boldogabb leszel. Olyanná válik életed, mint egy szépen megtisztított, virágzó gyümölcsfa, tele reménnyel, hogy sok gyümölcsöt fog teremni. Ez akkor szükséges, ha azt érzed, hogy noha mindent igyekszel megtenni, talán még többet is, mint azelőtt, ennek ellenére kevésbé érzel megelégedést azzal kapcsolatban, amit teszel. Kérd Istentől az erőt, a bátorságot, és kezdj szembenézni igazi szándékaiddal, előbb utóbb meglátod, milyen nagy segítség ez magad és mások számára. Találd meg a szeretetet apró, kis dolgokban is…

“Aki némán cselekszi a jót, az kapja a legnagyobb jutalmat. Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád vissza.”

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.