Ilyen a szerelem?

ápr 6, 2013 by

Ilyen a szerelem?

Szakítani mindig nehéz. Aki azt mondja, hogy könnyű, soha nem is volt szerelmes a másik félbe. Szakítani még akkor is nehéz, ha már nem vagy szerelmes. Ott van a ragaszkodás, ami sokszor olyan erős, hogy már-már elhisszük, ez még szerelem. Biztos nem szeretem már? Nem lehet, hogy csak kell egy kis szabadság, és nem muszáj rögtön szakítani? Mi van, ha ez mégis szerelem? Lehet, de mi is a szerelem? A szerelem egy összetett érzés, a másik ember egész lényére irányuló komplex vonzalom. A szerelemnek csak úgy, és akkor van értelme, ha beteljesedett vágyakozásról, kölcsönös vonzalomról van szó. Amennyiben a szerelem nem ilyen, úgy értelmetlen, és ennél fogva egyetlen ember sem érdemli meg, hogy ilyen megalázó helyzetben, tartósan megmaradjon! Ha ilyen helyzetben vagyunk, leghasznosabb, ha mindezt tudjuk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne olyan embert tüntessünk ki szerelmünkkel, aki nem méltó rá. A szerelmünkre való méltóság első jele pedig, a viszonzás!

Aki nem viszonozza szerelmünket, az nem is érdemes rá, így az egyoldalú szerelem értelmetlen. A szerelem célja tehát a beteljesülés, és amennyiben beteljesül, úgy két embert elválaszthatatlanul össze is köt. A szerelem két ember kapcsolatát összekötő gazdag érzelem, mely a feleket minden területen összekapcsolja. Ez, a szerelem ideális állapota.

Szíve mélyén mindenki erre az ideális állapotra vágyakozik.. Senki nem akarja, hogy ne viszonozzák szerelmét, mindenki azt kívánja, hogy ne csak „választom azt, aki jut nekem” alapon találja meg partnerét, hanem a „Nagy Ő”-re akadjon rá, akivel boldogságban élhet majd minden területen, egymást betöltő kapcsolatban.

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.