Hope Springs

Már 8, 2013 by

Hope Springs

Amit még mindig tudni akarsz a szexről [2012]: David Frankel már igazán rutinosan közelíti meg a szex témát a humor oldaláról, hiszen a Szex és New York filmsorozat harmincas szinglijei is több szérián keresztül sete-sutáskodtak e kérdést illetően. Most ugrott néhány évtizedet, és megvilágította, hogy “áll” vagy épp “nem áll” a helyzet a szex körül egy ötvenes-hatvanas éveit taposó, kissé befásult házaspár háza táján. A magyar címmel ellentétben nem lehet azt mondani, hogy ez a film csak a szex körül forogna. Ennél sokkal általánosabb és mélyebb problémákat is felvázol, amely akár más korosztálybéli házaspárokra is jellemző lehet: a bántó dolgok szőnyeg alá söprése vagy elhidegülés találás problematikája. Kay és Arnold is ugyanezen problémákkal küzdenek, csak míg Kay próbál ellene tenni és igyekszik házaséletüket felfrissíteni, újragondolni egy párterapeuta segítségével, addig Arnold hallani sem akar a terápiáról és élből elveti az ötletet.
Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

De aztán mégis beadja a derekát és elindulnak együtt a kezdetben göröngyös úton, hogy újra felfedezzék egymást testileg-lelkileg. Végignézve a történetet egy egészen szellemes, kedves és olykor megríkató darabot kapunk, de egyáltalán nem csöpögős formában. Ez a két főszereplő színésznek köszönhető, akik teljes átlényegüléssel hozzák a mindennapi mókuskerékben fennakadt, egymással mit kezdeni nem tudó házastársat. Talán az esendőségük megvillantása az, ami miatt azonosulni tudunk velük, és ráismerünk általuk saját hibáinkra. Meryl Streep játéka, mint mindig, most is bájosan természetes, egyszer megnevetteti, máskor megindítja az embert. Bármilyen szerepben képes hiteles alakítást nyújtani, ez alól ez sem kivétel. Tommy Lee Jonest bár sok esetben a mentsük meg a világot vagy az utca népét akciófilmekben látjuk, itt most megmutatja, hogy van könnyed humoros oldala is, és még határozottan jól is áll neki a cinikus morgó medve modor. Látjuk őket igazi mélységeket megélni, és amikor már úgy tűnhet, hogy soha többé nem képesek egymásra hangolódni, a helyzeteket mindig ellensúlyozzák az egymásra találás humoros törekvései, amely egy „orális szex gyakorlat a moziban” jelenetben csúcsosodik ki igazán.

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.