Átnevelő tábor

jan 19, 2013 by

Átnevelő tábor

Boot Camp [2007]: A film megtörtént eseményeken alapszik. Több, mint 200 ezer Átnevelőtábor vagy Kemény Szeretet intézmény működik a világon, több tízezer gyermeket szállásolva el. Norman Hail sajátos módszert fejlesztett ki a nehezen kezelhető gyerekek nevelésére. A szülők nem sejtik, hogy a paradicsomi szigeten lévő javító-nevelő tábor nem sokban különbözik egy börtöntől, ahol a gyerekeket bántalmazzák és agymosásnak vetik alá. Sophie, és Ben élik az átlag lázadó kamasz szerelmespár mindennapjait. Sophie nevelőapja befolyásos ember és a lánnyal fennálló folyamatos konfliktus egy idő után tarthatatlanná válik számára. Egy elátkozott napon kigyúrt emberek jelennek meg a lányért, és elhurcolják. Mint kiderül a szülei egy táborba küldték egy-két évre, ahol elméletileg paradicsomi környezetben, nehezen kezelhető gyerekek speciális nevelése folyik.


A gyakorlat azonban erősen különbözik ettől, amit tulajdonképpen minden gyerekét oda küldő szülő a lelke mélyén tud. Egy zsoldosokkal biztosított őrzött munkatáborban kegyetlen körülmények között dolgoztatják, éheztetik és mentálisan kínozzák a gyerekeket. Ben nem nyugszik bele szerelme elvesztésébe, és komplex szöktetési tervet dolgoz ki… Az ilyen táborok, nem egyediek. A német tartományok közül elsőként Észak-Rajna-Vesztfália hozott létre átnevelő tábort bűnöző fiatalok számára. A tartomány igazságügyi minisztere további hasonló táborok létesítését helyezte kilátásba, tagadva azonban, hogy az amerikai fiatalkorúak javító-nevelő táborairól vettek volna példát. Mint mondta, az utóbbiakban megalázó bánásmódban részesülnek az elítéltek, ez viszont német földön megengedhetetlen volna. A klevei tábor lakói szigorú szabályok szerint töltik majd napjaikat. A munkából, fegyelmi és magatartási gyakorlatokból, sportból álló átnevelés azt a célt szolgálja, hogy a fiatalkorú elítéltek megtalálják a társadalomba visszavezető utat.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.