Holdhercegnő

dec 29, 2012 by

Holdhercegnő

The Secret of Moonacre 2008: Régen láthattunk klasszikus értelemben vett mesefilmet a vásznon. Azt a fajtát, amiben nem hemzsegnek a különféle fantasy szörnyek, és a csatákban sem hullanak el tízezrek, de akadnak benne kis hercegnők, boszorkányok és egy csipetnyi varázslat. Csupó Gábor filmje végre ilyen mozi. A Simpson család egyik megalkotójaként hírnevet szerző hazánk fia a Híd Terabíthia földjére című fantasyjében már megmutatta, hogy nem kell ahhoz rengeteg pénz, hogy egy fantáziavilágban játszódó mesét vászonra álmodhasson. Új mozija is egy regény, nevesítve Elizabeth Goudge The Little White Horse című kötete alapján készült, de előző mesefilmjével ellentétben ez a mese nem a mai valóság falai közé férkőzik be, hiszen eleve a környezet egy pár évszázaddal korábbi Anglia meseszerű változatára hasonlít.
Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

A film nagy részét Magyarországon forgatták, jórészt hazai stábbal, angol-francia-magyar koprodukcióban, huszonhétmillió dolláros büdzséből. A produkció látványvilága egyáltalán nem szegényes, de azért érződik, hogy az alkotóknak spórolniuk kellett. Nincs komoly statisztéria, indokolt csatajelenetek helyett inkább az erdőben kergetik egymást a szereplők és a számítógépes trükkökkel is csínján bánnak, de mindez nem megy túlságosan a történet rovására. A képi világ leginkább a régi csehszlovák mesefilmek egy kicsit felturbózott változatát idézi fel bennünk, és ezt most nem negatívumként állítom.

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.