Reneszánsz ember

okt 31, 2012 by

Reneszánsz ember

Hősünk Bill Rago, akit éppen most rúgnak ki az állásából. Lányával is rossz a viszonya, a munkaügyiseknél pedig nem nagyon tesz lépéseket saját érdekében. Egy szép napon aztán megjön az ajánlat: tanárnak kéne menni. De nem ám akárhová! A hadsereghez… Nyolc rendkívül nehézfejű újoncot kellene megtanítania gondolkodni. Véletlenségből Bill az éppen nála lévő Hamletről kezd mesélni nekik, a közlegényeket pedig érdekelni kezdi az 1400-as évek irodalma – avagy Shakespeare butáknak. Danny DeVito a főszereplő, aki 1944. november 17-én született egy olasz származású családban. A feltűnően mélynövésű (mindössze 150 cm magas) fiút még a katolikus iskolában is folyton piszkálták osztálytársai. DeVito ezen úgy segített, hogy az osztály bohócává lépett elő. Paródiáinak célpontjai általában a nővérek és a papok voltak. Bár már ekkor ráébredt színészi képességeire, mégis kozmetikusnak tanult a Wilfred Academy of Hair and Beauty Culture-ön, és nővére szépségszalonjában kapott munkát. Később felvételizett az Amerikai Drámai Művészetek Akadémiájára, és elhatározta, hogy mégis a színészi pályát választja élethivatásául.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Első filmszerepét 1970-ben kapta a Dreams of Glass című moziban, de a fogadtatás meglehetősen vegyes volt, és Danny DeVito – főként ennek hatására – még sokáig ingadozott a színpad és a nagyvászon lehetőségei között. Mozis karrierje ingatag cölöpökön állt: ugyan olyan színésznagyságokkal szerepelt együtt, mint Sophia Loren (Mortadella), Woody Allen (Bananas) vagy Kirk Douglas (Scalawag), még nem kapott kellő figyelmet. Ehhez az kellett, hogy – épp Kirk Douglas fia -, Michael Douglas (aki mellesleg DeVito szobatársa volt az Amerikai Drámai Művészetek Akadémiáján) szerepet ajánljon neki Miloš Forman filmjében, amelynek címe: Száll a kakukk fészkére. Az 1975-ös film – amelynek Douglas producere volt – óriási sikert hozott, az alkotók 5 Oscart zsákoltak össze, és DeVito Jack Nicholson partnereként egy csendes őrültet játszott.

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.