A kismadár

okt 16, 2011 by

A kismadár

Helen Adams Keller (1880-1968) amerikai író, aktivista és előadó volt. Ő volt az első siket és vak diák, aki főiskolai diplomát szerzett. A csodatévő (A kismadár) című film az azonos című színmű alapján készült valós történet feldolgozása. Bepillantást nyerhetünk Helen Keller, családja és Anne Sullivan életének nem mindennapi küzdelmeibe. Felértékelődhet bennünk a látás, hallás, beszéd drágasága, s nagyobb becsben részesítve érzékszerveinket, s az általuk nyert millió kincset hálás szívvel kelhetünk fel. Az elégedetlenség helyett megelégedés költözhet lelkünkbe. A türelem egy új mélységét kapva kicsit új látásmóddal, más emberként nézhetünk szembe az élet kihívásaival, nem gyötrelmes, hanem győzelmes oldalukat látva.


Helen Keller (Hallie Kate Eisenberg) halmozottan hátrányos lány, akit kezelhetetlen állapota miatt szülei teljesen elzárnak a külvilágtól. Helen csupán dührohamaival képes kommunikálni és ezért szülei már az intézeti elhelyezésén gondolkoznak. Ekkor lép be az életükbe Anne Sullivan (Alison Elliott), a gyengén látó tanárnő, akiben megvan a beleérző képesség és a türelem kellő elegye, hogy Helent visszahozza ebbe a világba. A szülők eleinte ellenzik a tanárnő módszereit, ám hamarosan meglepve tapasztalják a bámulatos eredményt.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.