Ádám almái

ápr 17, 2012 by

Ádám almái

Az újnáci Adamot 12 hét közmunkára ítélik. A büntetést a jólelkű pap, Iván közösségében kell letöltenie. A csupa furcsa alakból álló társaság (a papot is beleértve) kíváncsian tekint a jövevényre. A pap kérésére Adam felvállalt célja az, hogy almalepényt fog készíteni. Látszólag könnyű dolga van, mert a paplak kertjében egy jól termő almafa található. Ám hiába Ádám eltökéltsége, az almafa termése ki van téve a varjak és a kukacok támadásainak, majd villám is sújtja. A sütő tönkremegy. Az almafa maradék termését (egy híján) véletlenül elfogyasztják. Ivan úgy véli, minden baj az ördög műve, Adam szerint viszont Istené, hiszen a gonosz talán nem is létezik. Adamot felkeresik a társai, egy hasonlóan tar fejű társaság, akik nem értik mi a helyzet, mivel Adam mellett egy „színesbőrű” alakot látnak, akit el akarnak intézni. A „színesbőrű” azonban egyiküket lábon lövi, a másikat a mellkasán és a hátán találja el.

Adam emberei nem sokkal később visszatérnek, ezúttal többen jönnek. Ivan, akiről időközben kiderül, hogy gyógyíthatatlan agydaganata van, és emiatt nemsokára meghal, megpróbálja összeszedni a botokat, de az alvezér fegyvere véletlenül elsül, és Ivan elterül a földön. Azonban a lövés éppen az agydaganatot roncsolta szét, Ivan már másnap a kertben üldögél, és teljesen felépül. Adam ott marad Ivannal, és együtt fogadják az újonnan érkezett két elítéltet. Időközben Adam haja kinőtt.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.