Earth From Space

Earth From Space

A Föld az űrből: /Számos tudós és filozófus írta már le a Földet egyetlen hatalmas érző, lüktető élőlényként, s a legmodernebb távérzékelési és képalkotó eljárásoknak köszönhetően ez a benyomásunk most még erősebbé válhat. A film műholdak által készített – és egy vadonatúj eljárással látványos számítógépes grafikákká alakított – felvételein többek közt szemtanúi lehetünk, hogy az amazóniai esőerdő hogyan “lehel” új életet a légkörbe; hogy az atmoszferikus villamos kisülések miként hoznak létre új létfontosságú, életadó tápanyagokat; és hogy a Föld forgó magja miként von életmentő védőpajzsot bolygónk köré.

A film rávilágít arra, hogy ma már mennyi mindent kell figyelembe vennünk, ha beszélni és gondolkodni akarunk az élet körforgásáról. Elmossa a határokat élő és élettelen között, felkelti az érzést, hogy milyen hatalmas ez a „sárgolyó”, milyen csodálatos módon gondoskodik a rajta és vele élőkről – csak éppen sokkal nagyobb távlatokban, mint amire mi számítanánk.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Submit a Comment