Visszajárók 1.

Visszajárók 1.

Les Revenants – „Camille” Egy család teljesen megdöbben, mikor lányuk Camille, aki négy évvel korábban egy buszbaleset következtében meghalt, egyszer csak hazatér sértetlenül, abban a hiszemben, hogy a baleset napján járunk. Simon épen és egészségesen megpróbálja megtalálni korábbi menyasszonyát, Adele-t, annak ellenére, hogy tíz évvel ezeoőtt öngyilkos lett. Madame Costa pedig hajdani férje lakásában találja magát, 30 évvel halála után. Hazáig követi a nőt egy kis fiúcska, aki nem hajlandó megszólalni, így “Victor”-nak nevezi el őt.

A Visszajárók azzal az egyszerű és viszonylag kevés vért kívánó ötlettel játszik el, hogy nézzük meg komolyan, felnőtt emberhez – és felnőtt francia filmhez – méltón, mi történik egy kisebb közösségben, ha az elgyászolt halottak visszatérnek. Mondjuk egy diáklány egy iskolabusz-balesetből, aki úgy állít haza, mintha mi sem történt volna. Milyen hatással van ez a gyászmunkával már úgy-ahogy megbirkózott családra, és milyen hatással mindazokra, akiknek a gyerekei nem tértek vissza? És milyen kilátásai vannak a halottnak, aki élne tovább: szerelmes lenne például, mint minden korosztályabeli. Keserves dolog a feltámadás, de minél keservesebb, annál jobb sorozat jön ki belőle.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Submit a Comment