Dare to Dream

Dare to Dream

„Dare to Dream” » …A zenész a Földközi-tenger partjainál, Kalamatában született 1954 november 14-én, középső gyermekként. Egy bátyja és egy húga van, akikkel kiskoruktól kezdve magukba szívták a zene szeretetét, hiszen a családjuk sokat zenélt és énekelt együtt. Szülei igazi görög srácként nevelték, rengeteget halászott, úszott és iskolába járt, akárcsak az összes barátja. Egy valamiben mégis más volt. Hatévesen már zongorázott, de az átlagos zongoraleckék unalmasak voltak számára. Mivel hallás után azonnal megjegyzett egy dallamot, csak az volt fontos számára, hogy megtanulja, hogyan kell ezt újra megszólaltatni a zongorán. Szülei is arra bátorították, hogy a saját ütemében és saját módján tanuljon zenélni.

Yanni nem csak a zenében volt tehetséges. Tizennégy évesen már megdöntötte a görög országos férfi 50 méteres úszás rekordját. Bár ezen az úton is tovább mehetett volna, ő inkább a zenét választotta. Gyerekkorát és Görögország iránt érzett szeretetét az olyan szerzeményei azóta is „hirdetik”, mint például a “Santorini”, a “Nostalgia” vagy az “Acroyali”.

images1972-ben a szülei biztatására Minnesotába utazott, hogy az ottani egyetemen folytassa a tanulmányait. A suli mellett helyi rock and roll zenekarokban játszott, és elkezdte kidolgozni saját zenei stílusát, amelyben a zongorát és a szintetizátort kombinálta. Egyetemi tanulmányai alatt a megélhetéséhez szükséges pénzt mosogatással szerezte meg. 1976-ban lediplomázott pszichológiából, és elhatározta, egy évet ad magának arra, hogy csak a zenével foglalkozzon. A Chameleon nevű rock and roll zenekarban játszott, akikkel több államot is végigturnéztak. Már tudta, hogy kizárólag zenész akar lenni, így hamarosan otthagyta a zenekart és Los Angelesbe költözött filmzenét alkotni. Innentől kezdve arra szentelte minden idejét, hogy új hangzást kreáljon, új hangszereket fedezzen fel magának.

imagesAz első szólóalbuma 1984-ben jelent meg “Optimystique” címmel, majd ezt követte 1986-ban a “Keys to Imagination” (Kulcs a képzelethez). 1987-ben saját zenekart alapított, melynek tagja volt a zongorista/énekes John Tesh és a dobos Charlie Adams, 1988-ban kezdett el turnézni együttesével. Ekkor jelentek meg további korai albumai, mint az “Out of Silence” (Csenden kívül) 1987-ben és a “Chameleon Days” (Kaméleon Napok) 1988-ban. Ezen kezdeti turné fénypontja a Dallas-i Szimfonikus Zenekarral közösen tartott előadás volt, amely pozitív kritikát kapott a Dallas Times Herald kritikusától és ezzel Yanni végre megkapta az első nyilvános elismerést.

‘Zene és szerelem. Az ember életének két sokat vitatott, sokszor elcsépelt, mégis nélkülözhetetlen eleme’

Submit a Comment

SEO Ajansı