A szeretet végtelen

A szeretet végtelen

A szeretet önmagunk elfogadásával és megszeretésével kezdődik. Ha szeretjük magunkat, szeretni fog a többi ember is, mert a szeretet szétárad, és visszatalál hozzánk, olyan, mint egy energia. A szerelem valami sokkal másabb ennél, amikor liftezik a gyomrunk, ugye ismerős? És itt még nincs vége, nem is csak egyféle szerelem létezik. A szeretet nem egyenlő a ragaszkodással, a másik magunkhoz kötésével és a megszokásból kialakult összetartozással sem. A szeretet végtelen, akik elfogadják magukat, és elhiszik, hogy érdemesek a szeretetre, és mások felé is szeretetet sugároznak, eközben hagyják őket járni a saját útjukon, azok részesülnek a szeretetben.

Ha sok boldogtalan ember vesz körül, sok negatívumot tanultál meg magadról és a világról. Hajlamosabbak is vagyunk a rosszat hangoztatni, mint a jó dolgokat elismerni, mégis változtasd meg az önképedet! Vedd észre a jó tulajdonságaidat, és ha a környezeted nem is ismer el, te tudd, jár neked az elismerés, és magadnak legalább add meg ezt!

  1. Dream Sergey Grischuk
  2. You and Me Sergey Grischuk
  3. Always with You Sergey Grischuk
  4. Autumn Sergey Grischuk

Hol kezdődik a szerelem? A szülők és az anya szerepe fontosabb, mint hinnénk! Egy pszichológiai nézőpont szerint a kötődés tekinthető a szeretet-szerelem alapjának. Vagyis a felnőttek szerelmi stílusa azt a háromfajta kötődést tükrözi, amelyet a csecsemők mutathatnak gondozóikkal szemben. Ha anyjától elválasztják, a biztosan kötődő gyerek azonnal kapcsolatot keres vele, amint az visszatér, a bizonytalanul kötődő feltűnően kerüli a vele való kapcsolatot, az ambivalens gyerek pedig ellenáll neki. A felnőttek romantikus kapcsolatai is hasonló mintát mutatnak.

A biztonságosan kötődni képes személy viszonylag könnyen teremt szoros kapcsolatot másokkal, szívesen megbízik másokban és szereti, ha bíznak benne. Nem aggódik amiatt, hogy elhagyják, vagy hogy valaki túlságosan közel kerül hozzá. A bizonytalanul kötődő egy kicsit kényelmetlenül érzi magát szoros kapcsolatokban.

Nem szívesen bízik meg teljesen másokban, nem szeret másoktól függeni. Idegesíti, ha valaki túl közel kerül hozzá, és sokszor az is, amikor a szerelmi partnerek intimebb viszonyt akarnak, mint amilyen neki jól esik. Az ambivalensen kötődő szerint mások vonakodnak közel kerülni hozzá. Sokszor nyugtalan amiatt, hogy a partnere nem szereti igazán, vagy hogy nem akar vele maradni. Szeretne teljesen “elmerülni” a másikban, de ez a vágya sokszor elijeszti az embereket.

Submit a Comment