Tabu: Vudu

Tabu: Vudu

Minden kultúrában léteznek vallási tabuk, de a vudut sehol sem fogadják el. Hogy miért? Mert egyesülnek benne a borzalmas gyakorlatok és a fekete mágia. A vudu olyan szerepet játszik a vallások között, mint a jazz a zenében. Az egységesebb vallások elutasítják, mivel állandó befolyásoltság és egyéni értelmezés jellemzi. Elsőként Beninbe látogathatnak el, ahol a lelki erőt felhasználó vudu vallást a rabszolgaság és a katolicizmus hatja át. Majd Venezuelába utazhatnak, ahol a vudu hívek szemében az erő az élet mozgatórugója: a legalapvetőbb létezési formájától a legbonyolultabb megtestesüléséig több formában szembesülhetünk vele.

Most megmutatjuk Önöknek, hogy alakult ki a vudu sokfélesége és miként vált tabuvá még az olyan kultúrákban is, ahol erőteljesen gyakorolják.

Függőségbe hajló rögeszmék… mániákus gyűjtögetési kényszer… a páciens én-tudatát kórosan megzavaró szerepjátékok… Ausztráliától Franciaországon át az Egyesült Államokig a Tabu legújabb epizódjaiban ismerjen meg olyan embereket, kiknek életmódja – hogy a legenyhébb kifejezést használjuk – megosztja környezetüket…!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Submit a Comment