Hadszintér

Hadszintér

Tim Rothot sokan színészi pályája miatt ismerik, ugyanakkor rendezőként is jegyez egy alkotást: az 1999-es Hadszíntér igen bátor vállalkozás volt, és Roth azóta sem készített több filmet. Ennek talán az az oka, hogy ezzel a filmmel mindent kiadott magából: olyan mint egy artikulálatlan, őrjítő üvöltés, amivel minden haragunk a felszínre törik. A film egy angol tengerparti városban játszódik, ahol egy család él. Szinte semmit sem tudunk meg róluk, legalábis abból, amire egy átlagos néző a film alatt kíváncsi. Viszont bepillantást enged a a család legszörnyűbb titkára: az apa titokban egy parton álló elhagyatott betonbunkerben saját lányával közösül, de egyszer a lány öccse kifigyeli őket.

Nemsokára Tom elkezd női ruhákba öltözni, Sue pedig teljesen visszavonul önmagába, és csakis a naplójával kommunikál. Jack és Julie hirtelen fölfedezik egymás iránti vonzódásukat, Julie új fiúja, Derek pedig, miközben Jack egyre gyanúsabb számára, azzal fenyegetőzik, hogy felfedi a családon belüli sötét titkokat.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Innentől szemtanúi lehetünk a fiú gyötrődésének: elmondja e anyjának a történteket, szétrombolva ezzel eddigi életüket, vagy hallgasson róla, így mérgezve saját lelkét. A fiú arcán nemcsak a kétségbeesés, de düh is egyértelműen leolvasható: gyűlöli tettéért apját és nővérét is. A Hadszíntér erőssége, hogy nem cicomázza túl a dolgokat, nem épít fordulatokat bele, nem prédikál vagy filozofál, a lehető legnyersebben (mind képileg mind dramaturgiailag) mutatja be a család tagjai között kialakult viszonyt, és az apa vérfertőző tettének következményeit.

Ne számítsunk hát gyönyörű képekre, részletes jellemábrázolásra, sok párbeszédre, sokatmondó mimikára, vagy mindenre választ adó végkifejletre. A film egyszerűen a fülünkbe ordítja minden dühét, bánatát, és magára hagy, hogy a háború saját gondolatunkban dúljon.

A sokkoló alkotás megdöbbent, felzaklat és nem hagy megnyugodni… A film megtekintése elött, hallgassd meg, miről is van szó:

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Submit a Comment