A cementkert

A cementkert

Férje halála után Julie, Jack, Sue és Tom anyja egy titokzatos betegségtől ágynak esik. Attól félve, hogy be kell feküdnie a kórházba, pénzét egy bankszámlára teszi a gyerekei számára, hogy azok önellátók lehessenek, és ne kerüljenek a gyámhatóság kezei alá. Váratlanul azonban meghal, és Julie meg Jack (az idősebb, tinédzser testvérpár) úgy dönt, hogy holttestét elrejtik a pincében, és a háztartást ezentúl ők vezetik.

Nemsokára Tom elkezd női ruhákba öltözni, Sue pedig teljesen visszavonul önmagába, és csakis a naplójával kommunikál. Jack és Julie hirtelen fölfedezik egymás iránti vonzódásukat, Julie új fiúja, Derek pedig, miközben Jack egyre gyanúsabb számára, azzal fenyegetőzik, hogy felfedi a családon belüli sötét titkokat.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Dermesztő családi dráma néhány gyerekről, akik szüleik halála után egyedül maradnak: testvérszerelem, bizarr temetés és egyéb húzós történések… A rendező, Andrew Birkin, a nála jóval ismertebb Jane Birkin öccse, míg a főszereplő Charlotte Gainsbourg a lánya. Nagybácsi és unokahúg mellett még szerepet kapott Ned Birkin is, aki a rendező fia. Ez a rendhagyó családi mozi talán nem véletlen, hiszen jeleneteiben nem hétköznapi helyzetekbe kerül az éppen nagykorúságának határához érkező lány, s így talán könnyebb volt megfelelő gyermekszínészt találni.

Charlotte Gainsbourg 22 évesen alakította a tinédzser Julie-t, mégpedig fantasztikusan: az arcjáték, a testbeszéd, a hangsúly, hanglejtés változtatásának bevetésével tette vibrálóan elevenné a karaktert. A film pörög, remekül eltalált a ritmusa, csakhogy a történetmesélés megszakad néha-néha, rácsodálkozunk kicsit az idő múlására, a magára hagyatottság érzésére, és más lelki finomságokra. Lélekrajzban Birkin itt hatalmasat alkotott, mind a női, mind a férfi főszereplőt mesterien ábrázolja, ha kell félmondatokkal, ha kell szótlansággal, ha kell szóáradattal, gyakorlatilag mindent megkapunk, amitől egy magára maradt négytagú gyermekközösség hiteles lehet. A nagyfiú és a nagylány papás-mamást játszanak, a kicsik pedig, mit is tehetnének, alkalmazkodnak ehhez.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Submit a Comment