A boldogság igénye

A boldogság igénye

Az emberek számtalan igényüket fogalmazzák meg az elvárásaikban.A boldogság igénye is hasonló elvárás a részükről.Az emberek nagyobb többsége azonban nem gondolkodik el azon,hogy a boldogság érzése tulajdonképpen milyen érzés és meddig tarthat. Az emberek a boldogság érzését általában össze tévesztik az elképzelt vágyaik kielégülése következtében felszabaduló diadalittas bizonyos esetekben ünnepélyes örömükkel. A tudat kielégülése a test felfokozott érzékiségének enyhítése azonban nem a boldogság érzését hordozza magában.

A tudat megfogalmazott vágyait,illetve önző öncélúságát a képzeletvilág kelti életre.A tudatvilág belvilági létét a képzelet világa teszi színessé változatossá,vagyis a külvilági információkat a képzelő erő alakítja az egy én szemszögére. A tudat belvilága olyan gondolatokat fogalmaz meg,mely a személyiség életét, fesztelenné, kellemessé, életérzését felhangolttá emeli. A megszokott kötelezettségek elviselése is ezáltal válik könnyebbé.

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Az emberek a boldogság érzését azért keverik össze a vágyaik kielégítése okozta örömmel,mert nem tudják valójában mit jelent a boldogság érzése. A boldogság érzését éppen ezért nem feltétlenül élik meg boldogságnak ha történetesen elérik e tudatállapoti szintet. A boldogság érzésének meghatározása: Az önzetlen érzések önmagukkal szembeni tökéletes egyensúlya. Az önzetlen érzések:a tisztelet, az őszinteség, a bizalom, a hűség, a becsületesség. A tökéletes egyensúly akkor jön létre ha az önzetlen érzések az én és a te oldalon ugyan annyi erőt képviselnek.

Az önzetlen érzések okozta tökéletes egyensúly a lelki harmóniát eredményezi,aminek jelentősége még,hogy ebben a tudat állapotban az önző gondolatok megszűnnek és az önzetlen érzések tökéletes egyensúlyát az önző érzések nem zavarják.A tökéletes egyensúly elérése érdekében a boldogság érzést kereső személyiség a következő elvet követi/sose szeress jobban magadtól másokat de ne magad szeresd hanem az embereket/. A boldogság érzést elérni meglehetősen nehéz mivel a világi hívságok,csábítások,ragyogások szemkápráztató erejük hamar felőrli az önzetlen érzelmiséget. Az emberek ragaszkodása,és az ebből fakadó birtoklás vágya okán.

Én most zuhanok, szárnyak nélkül, akár egy darab szikla, és közben azon gondolkozom, miért kellett egyáltalán leugranom…

Submit a Comment