Cupido nyila

Cupido nyila

Mit jelent a szerelem? Csak a kémia miatt esünk valaki láttán euforikus állapotba, vagy más is van a dolog mögött? Vajon mások is hasonlóan érzik magukat, ha szerelmesek? Pillangók repkednek a gyomrunkban, ha meglátjuk, vagy meghalljuk a hangját, minden érintésétől bizsergető érzés szalad végig a testünkön, nem tudunk enni, aludni, létezni nélküle, olyan, mintha a világ legerősebb drogjából kapnánk egy hatalmas adagot, pedig mi nem is kértük igazán.

Ha Cupido nyila eltalált, onnantól nincs visszaút. Persze, lehet, hogy egyszer vége lesz a dolognak, de ki tudja, mit hoz a jövő. Vannak, akik úgy gondolják, az ember csak egyszer lesz élete során igazán szerelmes, és a többi már nem fogható ahhoz az egyhez, de akadnak olyanok is, akik ennek az ellenkezőjét állítják.

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Vagy esetleg azt, hogy a szerelem nem más, mint puszta kémia, és a másik illata, hormonjai váltják ki belőlünk a mámorító érzéseket, amik egyszer majd úgyis elmúlnak. Mit tesz velünk a szerelem? A szerelem valóságos káoszt idézhet elő a szervezetünkben.

A szívverés felgyorsul, görcsbe rándul a gyomrunk, és olyan érzelmi hullámvasútra kerülünk, ami az egyik pillanatban az extrém boldogság magaslataiba, a következő pillanatban pedig a szorongó kétségbeesés mélységeibe repít. A romantikus szerelem az egyik legerőteljesebb érzelem, amire az ember képes. Az emberi agy arra van programozva, hogy kiválasszon magának egy párt, és az ember motiválttá válik annak a párnak a megszerzésére – ezért akár szélsőséges tettekre is hajlandó, hogy kifejezze figyelmét és vonzalmát.

A kiválasztott pár egyfajta életcéllá, jutalommá válik az illető számára. Az agy jutalomközpontja, más néven örömközpontja a túléléshez szükséges egyik legfontosabb agyi terület. Ez segít az embereknek felismerni, mi szerez örömet számukra. A vágy arra, hogy jól érezzük magunkat kiválasztott párunkkal, még a nemi vágynál is erősebb lehet.

Submit a Comment

SEO Ajansı