Gyermekszív

jún 6, 2018 by

Gyermekszív

A film az első szívátültetett csecsemő igaz történetét meséli el két los angelesi család sorsán keresztül. Mit tehet az az édesanya, akinek a régóta vágyott terhessége során orvosa a tudtára adja, hogy gyermeke súlyos betegen fog világra jönni és a biztos halál vár rá? És mit tehet az az édesanya, akinek a második terhessége során kiderül, hogy magzata súlyos szívrendellenességben szenved és megszületését követően valószínűleg rövid időn belül meghal. Vajon megmenthető-e egy gyermek élete egy másik halála árán? Az előbbi anya, akinek „menthetetlen” a magzata, felajánlja születendő gyermeke szerveit, így kerül a kicsi szíve abba a kórházba, ahol az újszülött szívbeteg csecsemő is fekszik, aki ilymódon a tervezett műtét kapcsán esélyt kap az életben maradásra.


1987. október 16-án történt, a világon először a Kalifornia állambeli Loma Linda városa egyetemének transzplantációs klinikáján az első sikeres, újszülötten elvégzett szívátültetés. A szívátültetés egyike a legbonyolultabb és legnagyobb rizikóval járó műtéteknek. Ez a megállapítás különösen igaz, ha a betegek újszülöttek.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.