Vidéki konyha 8.

máj 29, 2018 by

Vidéki konyha 8.

imagesJamie vidéki konyhája: „Cím” → Nyári saláták → Jamie Oliver vidéki konyhájában részben klasszikus, részben saját kútfőből való receptek alapján főz. A laza stílusáról híres fiatal szakács a kertjében termesztett biozöldségeket, illetve az ott nevelt háziállatok és a környéken elejtett vadak húsát használja az ínycsiklandó fogásainak alapjául. Hiszen köztudott, hogy Jamie két dologra esküszik: a minél egyszerűbb receptekre és a tökéletes minőségű alapanyagokra… Jamie első állását 1994-ben Antonio Carluccio Neal’s Yard nevű éttermében kapta. Ő volt a pastry séf, aki a desszertekért felelt. Itt ismerkedett meg mentorával, Gennaro Contaldo-val, aki melett eltölthetett néhány évet.


Jamie sokat tanult Gennaro-tól az olasz konyháról. Ezután Fulham-ben, a The River Café étteremben kapott állást, itt a sous séf szerepét tölthette be. Első tv-s szereplése is ehhez az étteremhez köthető, 1996-ban feltűnt a River Café-ról szóló BBC dokumentumfilmben. 1999-ben már saját műsora volt, “A pucér szakács”. A cím az ételek egyszerűségére utal és nem arra, hogy Jamie hiányos öltözetben főz. Az azonos címen megjelenő szakácskönyve Nr.1 bestseller lett az Egyesült Királyságban. Szintén ebben az évben felkérést kapott, hogy főzzön Tony Blair brit miniszterelnöknek.

2000-től 11 éven át ő volt a brit Sainsbury’s szupermarket lánc arca. “A pucér szakács visszatér” címmel megjelenik legújabb műsora és szakácskönyve, majd a rá következő évben “Boldog napok a pucér szakáccsal” címmel. 2000-ben vette feleségül a korábban modellként dolgozó Juliette Nortont. A párosnak négy gyermeke született, 2002-ben Poppy Honey Rosie, 2003-ban Daisy Boo Pamela, 2009-ben Petal Blossom Rainbow és 2010-ben Buddy Bear Maurice. Jamie diszlexiával küzd, 2013-ban olvasta el élete első regényét, ami az Éhezők Viadala második része volt, avagy Futótűz.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.