E.R.: 1.Év/ 1-15.

ápr 13, 2018 by

E.R.: 1.Év/ 1-15.

„Vészhelyzet” A sürgősségi osztályon mindig nagy a zűrzavar és a tempó. Nap mint nap betegek érkeznek és távoznak, az orvosok és nővérek döntésein pedig sokszor élet és halál múlhat. A sorozat ebbe a világba kalauzol el… 1994. szeptember 19-én mutatták be az Egyesült Államokban a Vészhelyzet első részét. A fénykorában csaknem ötvenmillió nézőt ültetett a képernyő elé a sorozat. Magyarországon 1996 januárjáig kellett várni a Vészhelyzet bemutatkozására. Az elején szédítő sűrűsége volt minden epizódnak, egy dokumentumfilm sokszor gyomorforgató valóságosságával mutatták be a sürgősségi osztály mindennapjait, ahol legalább olyan gyakran előfordul, hogy a betegek idióták, mint az, hogy az orvosok hibáznak… Az eredeti szereplőgárda relatíve ismeretlen színészekből állt:


Vészhelyzet: Bevezető rész

Vészhelyzet: 1/1.

Vészhelyzet: 1/2.

Vészhelyzet: 1/4.

Vészhelyzet: 1/5.

Vészhelyzet: 1/6.

Vészhelyzet: 1/7.

Vészhelyzet: 1/8.

Vészhelyzet: 1/9.

Vészhelyzet: 1/10.

Vészhelyzet: 1/11.

Vészhelyzet: 1/12.

Vészhelyzet: 1/13.

Vészhelyzet: 1/14.

Vészhelyzet: 1/15.

1

Anthony Edwards mint dr. Mark Greene, George Clooney mint dr. Doug Ross, Sherry Stringfield mint dr. Susan Lewis. Noah Wyle mint John Carter medikus és Eriq La Salle mint dr. Peter Benton alkották a csapatot. Julianna Margulies vendégszerepelt az első epizódban mint Carol Hathaway nővér, majd ő is állandó szereplővé vált. A Vészhelyzet elnyerte a kitüntetett George Foster Peabody Awardot 1995-ben. Továbbá, a sorozat 117 Emmy-jelölést tudhat magáénak, illetve 22 díjat (legalább egyet kapott minden évben 2005-tel bezárólag, kivéve 2004-et). Begyűjtötte továbbá a People’s Choice Awardot mint „Kedvenc televíziós drámasorozat” minden évben 1997 és 2002 között. Az évek során számos további jelöléssel/díjjal tüntettél ki, köztük Screen Actors Guild Awardsszal és Golden Globe-díjjal.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.