Az utolsó királyság 1/1.

Már 5, 2018 by

Az utolsó királyság 1/1.

Egy fiúcskával nyitunk, aki egy borostyánkristályon keresztül nézi a környező világot, hasonló pszichedelikus élményt élve át, mint amikor mi csináltuk ugyanezt gyerekkorunkban, csak fröccsöntött műanyag tekerőkkel és teleszkópokkal ellátott kiadásban. Az idilli képnek hamar vége szakad, mert a fiút Fülöp atya, akarom mondani idősebbik Uthred of Bebbanburg, az apa, figyelmezteti, hogy szálljon fel a lovára, és induljon el vele haza, mert megfordult az ár, és jön a dagály. Mikor az ifjú Osbert vonakodik, az apja leteremti, de mindent elfelejtenek akkor, amikor a távoli tengeren hosszúhajók kanyarodnak be a láthatáron. Idősebbik Uthred el is dobja ijedtében a sólymát, majd az egész csapatnak megparancsolja, hogy zúzzon vissza Bebbanburgba. Kapunk egy kis áttekintést az egymásra vigyorgó vikingekről, és nagyszakállú parancsnokukról, akik büszkén feszít a hajóorrban.

Közben Bebbanburgba bevágtat a csapat, és Uthred gyorsan ki is adja a rendelkezéseit, a fiát, ifjabbik Uthredet elküldi, hogy menjen, és figyelje meg a dánokat, de ne bocsátkozzon harcba velük. Osbert összefut a mostohaanyjával, Gythával, aki a dánok hallatán rögtön halálra vált arccal mondja, hogy nincs lelkük, úgyhogy imádkozni kell, de a hites ura nem ért ezzel egyet, szerinte a cselekvés célravezető. Ifjabbik Uthred elrohan mellette, és még egyszer a lelkére köti, hogy nehogy harcoljon a dánokkal, a rutinos sorozatnézők pedig már ekkor pontosan tudják, hogy mi fog vele történni.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.