Tabu 5.

feb 11, 2018 by

Tabu 5.

18+Tom Hardy nemcsak főszereplője, de szülőatyja és producere is a szériának. Az egész onnan indul, hogy a Hardy család megírta Tomnak a tökéletes főszerepet. James Delaney egyszer sem beszél három mondatnál hosszabban, már ha egyáltalán hajlandó emberi szavakat használni a kommunikációhoz. Cserébe baromi ijesztő, meglehetősen határozott és érthetetlenül jól áll neki a cilinder. Rajta keresztül ismerjük meg a saját szarában gőzölgő 1800-as évekbeli Londont, ahol, miközben az elit éppen kolonizálja a világot, a pórnép a mocsokban próbál valahogy túlélni. És ezt a mocskot fantasztikusan jól adja át a sorozat. Konkrétan a látvány magasan a sorozat erőssége, szinte érezni az epizódok alatt sárral, vérrel keveredett londoni utcákat és a legalább ennyire lepusztult lakóit. Nincsenek 24 karátos mosolyok, szolidan elsimuló szarkalábak meg tiszta körmök, ebben a sorozatban mindenki borzalmasan néz ki. És ez így is van jól.

„Tartalom” → A Tabu története az 1800-as években játszódik és a rabszolga-kereskedelemmel is foglalkozó Kelet-indiai Társaság sötét históriáját eleveníti fel egy különleges főhős segítségével. A sorozatban Hardy alakítja a nem mindennapi alakot: a mogorva, tetovált és ravasz James Delaney-t formálja meg, aki lopott gyémántokkal tér vissza Amerikából Angliába, hogy elégtételt vegyen apja haláláért, és megalapítsa saját hajózási vállalatát, amelynek legnagyobb ellenfele a Kelet-indiai Társaság…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.