Gumiláb

jan 7, 2018 by

Gumiláb

music-express„Megállóhely: 2011” » Az egész műfajt újradefiniáló klasszikusok mellett – mint amilyen a Kabaré, Mindhalálig zene és a Hair, nem sok babér termett a tradicionális musicaleknek. A következő évtizedben a zenés filmek egyértelműen a fiatalok kegyeit keresték, és ezen fordulópont egyik legfontosabb állomása az 1984-ben készült Footloose – Gumiláb. A közel harminc évvel ezelőtti musical újrafeldolgozása úgy helyezi napjainkba az eseményeket, hogy közben maradt minden a régi. Csak a lányok lettek szebbek. A papírvékony történet ellenére – a helyi tiszteletes egy végzetes autóbaleset után betiltatta a fiatalok egyedüli szórakozását, a táncot és a zenét, ezért a kisvárosba érkező városi fiú lázadni kezd.

Az újrafeldolgozás lehetősége mégsem tűnik szentségtörésnek: épp a Footloose egyszerűsége miatt adaptálható könnyedén mai közegbe, a felújítás tehát éppúgy válhatott volna egy generáció meghatározó filmélményévé, ahogy elődje. Mindehhez ráadásul Craig Brewer rendező társult, aki korábban többször bizonyította, hogy ért a választott miliő megteremtéséhez. Az ő olvasatában készült Footloose ott vérzik el, ahol a legtöbb újrafeldolgozás: képtelen eldönteni, hogy mihez kezdjen elődjével, így inkább félénken annak árnyékába húzódik. Közel három évtized rengeteg idő, a mai táncfilmek (Step Up, Streetdance stb.) egészen más tempót és zenét diktálnak.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.