Grease

jan 7, 2018 by

Grease

music-express„Megállóhely: 1978” » A helyszín Los Angeles, az időpont 1958 nyár vége, a tanév kezdete előtt néhány nappal. Az ötvenes évek végének Amerikája a bőrjakók, Elvis-sérók, fecskefarkú limuzinok, lófarkak, pörgő szoknyák, no és a rock and roll korszaka. Amerikában felnőtt az első generáció, mely az élet minden területén jóval nagyobb szabadságot és jólétet élvezett, mint elődei bármikor. A nyári iskolai szünet alatt találkozott a vagány Daniel „Danny” Zuko és a szende Sandra „Sandy” Olsson. Beleszerettek egymásba, de a nyár véget ért, mind a ketten külön útra térnek. Szeptembertől Dannyt várja a gimnázium utolsó osztálya és T-Birds nevű bandája. Sandy a szüleivel visszautazna hazájába, az akkor még provinciális hangulatú Ausztráliába.

A két fiatal az óceán partján érzelmes búcsút vesz egymástól. Sandy szüleinek terveiben azonban változás áll be, mégsem utaznak haza, Sandy a Rydell High Schoolban fejezi be a középiskolát, a véletlennek köszönhetően pont ott, ahová Danny is jár. A csöndes, szerény Sandy az első napon összeismerkedik a butuska, de jóindulatú Frenchyvel, aki bemutatja a legmenőbb csajok, a rózsaszín dzsekiben járó, négy lányból álló Pink Ladies többi tagjának. Sandy gyorsan összebarátkozik a fodrásznak készülő Frenchyvel, a súlygondjaival küszködő, állandóan diétázó Jannal és az idősebb férfiakhoz vonzódó Martyval, egyedül a vagány és cinikus Betty Rizzo, a Pink Ladies vezére nem kedveli különösebben.

Romlatlan ártatlansága miatt háta mögött megmosolyogja, Sandra Dee-nek nevezi. Sandy új barátnőinek elmeséli nyári kalandját, barátja nevét is elárulja, persze nem is sejti, hogy Danny is az iskola tanulója. Az egymásról nem tudó két fiatal hamarosan némi segítséggel „véletlenül” összefut egymással…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.