A Jézus-dosszié 1.

dec 31, 2017 by

A Jézus-dosszié 1.

lu_logo_256pxMi az, amit szigoróan a történelmi tények és dokumentumok alapján tudhatunk Jézus életéről? Honnan tudhatjuk, hogy Jézus életrajzai, az evangéliumok hiteles forrásokból származnak? Csaló vagy őrült volt-e Jézus, mikor Isten Fiának vallotta magát, vagy valóban igazak merész kijelentései? Hihetők-e a Jézus haláláról és feltámadásáról szóló bibliai állítások? A szkeptikus Lee Strobel egy személyes élmény hatására törvényszéki újságírói tapasztalatait felhasználva elszánt nyomozásba kezd. A bűnperek során alkalmazott bizonyítási eljárás módszerét követve sorra veszi a lehetséges bizonyítékokat, és különböző tudományterületek jeles szakértőit faggatja a Jézusról szóló újszövetségi beszámolók megbízhatóságának kérdéséről.

Szívós makacssággal ered az igazság nyomába, nem kímélve interjúalanyait a kemény és kínos kérdésektől sem. A könyvből (amelyből a film készült) kibontakozik a szerző személyes lelki útja is, melynek során a tények és bizonyítékok súlya alatt olyan következtetésre jut, ami őt magát is megdöbbenti.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.