A háború virága

dec 31, 2017 by

A háború virága

A háború virágai című filmdráma története az amerikai polgárháború idején játszódik. A film főhőse egy fiatal férfi, aki hátrahagyva gyermekét és szerető feleségét, csatlakozik a déli oldalon folyó harcokhoz. Az asszonynak és lányának egyedül kell boldogulnia, ráadásul betéved hozzájuk egy jenki katona, akinek életéről az asszonynak kell döntenie… Ha egy kicsit utánaásunk a történelemkönyvekben, találkozhatunk a nankingi mészárlás néven elhíresült eseménnyel, melynek során a japán katonák a világháborút megelőző Kína elleni támadásban durva népirtást rendeztek az említett városban. Készült már erről az eseményről dokumentumfilm, illetve játékfilm is: olyasmi lehet ez Kínának, mint az USÁnak Pearl Harbor, vagy nekünk a mohácsi veszedelem. Egy fontos, sötét folt a történelmükben, amiről jó, ha tud az egész világ.


A sztori Nanking inváziójával kezdődik, melynek során egy maréknyi kínai katona próbálja menteni a menthetőt. A közeli egyházi iskola növendékei próbálnak bejutni a biztonságosnak gondolt templomba, miközben hozzájuk csapódik John Miller is, a szintén a templom területére tartó temetkezési vállalkozó. Nem sokkal később egy csapat prostituált is felbukkan fuvarra várva, de hoppon maradván ők is menedéket kérnek, bízva abban, hogy a japánok itt nem háborgatják őket… A nyitójelenetsor pazar, pillanatok alatt átérződik a káosz.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.