A Katedrális 5. és 6.

jan 15, 2018 by

A Katedrális 5. és 6.

Első Henrik halálával trónörökös nélkül maradt az ország, anarchia és polgárháború dúl. Henrik halála előtt megegyezett a klérussal és a nemesekkel, hogy unokája, II. Henrik felnőtt koráig lánya, Maude lehessen a jogos uralkodó. Ám Henrik unokaöccse a trónra tört, és elfoglalta a királyi széket. Maude támogatói közt van Bartholomew, akinek ősellensége, Percy Hamleigh és csak a rangra és földre fáj a foga. Eközben a szerzetes Fülöp is visszatér Kingsbridge-be, mivel mentora halálos beteg. Mestere halálával Fülöp lesz a kolostor feje. Tamás, az építőmester családjával – feleségével, fiával és lányával – utazgat több munka és a jobb élet reményében. Amikor felesége belehal következő gyermekük szülésébe, a csecsemőt anyja sírján hagyja. Ám amikor meggondolja magát, és visszatér a kisdedért, a gyereknek már hűlt helye. A fiatal János önkéntelenül is belekeveredik I. Henrik örökösének, Vilmosnak az ellenségei által megrendezett hajótörésébe, s mivel az összeesküvés részleteiről és szereplőiről meglehetősen sokat tud, a lázadók egy megrendezett perben akasztás általi halálra ítélik.

poster
A Katedrális 5.
00:00
--
/
--

Fiatal várandós felesége, Ilona kétségbeesésében az ítélet végrehajtásakor megátkozza ártatlan férjének gyilkosait. Miközben Ilona fia, Jankó felnő, az események is felgyorsulnak, s az egymással bonyolult viszonyban lévő szereplők sokasága lép a színtérre, akik mind részesei lesznek az egymást követő szerelmi és politikai manipulációknak, valamint az összeesküvésekkel és merényletekkel fűszerezett nagyobbnál nagyobb gaztetteknek.

poster
A Katedrális 6.
00:00
--
/
--

A Kingsbride-i katedrális építése körüli bonyodalmak pedig csak ürügyül szolgálnak a szerző számára, hogy az ódon kolostorok, várak, piszkos falvak és épülő városok falai között zajló szerteágazó történet amúgy is bonyolult szálait, még jobban összekuszálja.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.