Viridiana

dec 27, 2017 by

Viridiana

Cannes-ban 1961-ben elnyerte az Arany Pálmát. A Vatikán hivatalos lapja megbélyegezte. 1996-ban, a spanyol film születésének centenáriumán a kritikusok a legjobb spanyol filmnek kiáltották ki. Nem hétköznapi alkotás: rengeteg olvasata van mindmáig… Viridiana apácanövendék. Mielőtt végleg kolostorba vonulna, meglátogatja nagybátyját,. Zárt világából olyan világba kerül, amelyben mindenki a maga zárt világának szabályai szerint próbál élni. Olyan próbatétel, amelynek nehéz megfelelni. A film rendezője, Luis Buñuel sem könnyen megfejthető alkotó. Szereplőit nem a külvilág történései vezérlik, hanem a bennük munkáló eszmék, szenvedélyek, jelképek, vágyak és erkölcsök. Buñuel néha szürreális, máskor zavarba ejtően tárgyilagos, szimbolikus és szenvedélyes. Buñuel 1960-ban térhetett vissza Spanyolországba, ahol 1961-ben forgatta le ezt a filmjét. A vallási ideálok teljesíthetetlensége, hiábavalósága központi helyet foglal el.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr


Sok országban csak cenzúrázott változatát mutatták be a mozikban, míg például Spanyolországban a filmet teljes egészében betiltották, a felelős hivatalnokokat, akik a filmet engedélyezték, elbocsátották. Az egyházi képviselők több országban felháborodásukat fejezték ki a keresztény szimbólumokkal forgatott, sokkoló jelenetek miatt.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.